Záchranáři na Chebsku řešili několik vážných nehod

V minulých dnech vyjížděli na záchranáři na Chebsku k několika vážným nehodám. V pátek řešili střet nákladní a osobního auta u Františkových Lázní, který si vyžádal jeden lidský život. Další událost se stala v neděli mezi Maškovem a Háji. V pondělí pak spěchali k nehodě v hazlovskému esíčku a ve stejný čas byli zavoláni i k události u Dolního Rychnova.

Poslední zářijový den v podvečer došlo na silnici z Chebu na Františkovy Lázně k vážné dopravní nehodě se smrtelným zraněním. „K dopravní nehodě mělo dojít tak, že  devětačtyřicetiletý řidič řídil osobní vozidlo směrem od obce Cheb k obci Františkovy Lázně, kdy měl z dosud nezjištěných příčin přejet do protisměru, kde mělo dojít ke střetu s protijedoucí nákladní soupravou, kterou řídil šestapadesátiletá řidič,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Hasiči ze stanice Cheb a drážní hasiči zajistili místo nehody a po vyšetření kolize ze strany policie vyprostili zaklíněné tělo mrtvého řidiče z osobního auta. Společně s pracovníky správy a údržby silnic následně provedli úklid vozovky. Provoz na silnici byl kvůli nehodě téměř pět hodin zcela uzavřený, příčinu tragické dopravní nehody řeší policie,“ informoval Martin Kasal, mluvčí HZS.

V neděli v podvečer zaměstnala záchranáře další nehoda. Muž, který se před jízdou posilnil alkoholem, nezvládl na mokré silnici svoje auto. Napřed projel příkopem a pak naboural do plotu. „Policisté s řidičem provedli dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivní, nadýchal 2,66 promile,“ řekla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Řidič byl z místa dopravní nehody převezen vozidlem RZS do nemocnice. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 50 tisíc korun. V případě odsouzení hrozí muži až tři roky za mřížemi.

Do hazlovského esíčka vyjížděli záchranáři k další nehodě nákladního a osobního auta v pondělí dopoledne. Tři zraněné osoby z osobního automobilu odvezla zdravotnická záchranná služba. „Jednotka HZS prováděla protipožární zabezpečení vozidel, dále asistenci při vyprošťování za pomoci zvedacích vaků z důvodu nebezpečí protržení palivové nádrže u nákladního vozidla,“ informoval Martin Kasal.

„Prakticky ve stejnou dobu zasahovali u další dopravní nehody hasiči ze stanice Sokolov a chemické závody Sokolov. Na silnici z Dolního Rychnova na Citice se čelně srazila dvě osobní auta,“ doplnil mluvčí HZS. Jednoho zraněného odvezla do nemocnice sanitka záchranné služby, hasiči provedli protipožární zabezpečení a úklid vozovky. Provoz na silnici byl zhruba jednu hodinu zcela uzavřený.