Za drogy zaplatil falešnými penězi

Devětadvacetiletý cizinec si přijel na chebskou tržnici koupit pervitin. Za drogu ale zaplatil falešnými eury. Trhovci si to s ním šli vyřídit ručně.Policie padělané bankovky

Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality už cizince obvinili z padělání a pozměnění peněz.

„Cizinec s dalším komplicem chtěli na tržnici v Chebu nakoupit 100 gramů drogy pervitin. Muž měl k platbě vědomě použít padělky 27 kusů bankovek v nominální hodnotě 10 euro,“ vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Prodejkyně, která předala zakoupenou drogu jednomu z mužů, si při přepočítávání těchto bankovek všimla, že bankovky nejsou pravé. V té době muž, který převzal drogu, odešel a na místě zůstal jen jeho komplic. Prodejkyně přivolala jiného prodejce, který ji potvrdil, že jde o padělky pravých bankovek,“ doplnila mluvčí. Následně došlo ze strany dalších prodejců k fyzickému napadení devětadvacetiletého cizince. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána policejní hlídka a cizinec byl převezen k ošetření.

Policejní orgán předmětné bankovky vyhodnotil jako padělky, některé měly stejná sériová čísla, jedna byla dokonce bez čísla.

V případě odsouzení může být obviněný muž potrestán odnětím svobody na tři až osm let.