Po roce se opět poběží Valdštejnova desítka

 

Valdštejnská-desítka-2015Již tuto sobotu se uskuteční druhý ročník běžecké akce Valdštejnova desítka. Letos bude ve znamení změn. Středem akce se stane Chebský hrad, kde se bude připravená i další novinka – silový závod „Hradní Ironmam“.

Na Valdštejnovu desítku, která se bude konat tuto sobotu 27. srpna, se už zaregistrovalo s předstihem více jak sto běžců. Zápis dětí bude probíhat na místě. K dispozici bude na místě ještě 100 startovních čísel. Na „Ironmana“ je k dispozici ještě 50 volných čísel.

Na dospělé běžce čeká trať dlouhá 10 kilometrů, která sportovce zavede převážně do areálu Krajinky. „Naše akce jsou známé tím, že jsou především pro tzv. „hobby“ běžce. Tento závod ale bude měřen čipově, takže určitě bude lákat i i běžce, kterým jde o co nejlepší čas. Na rekordy to ale v Chebu nejspíš nebude. Trať bude náročnější a nějaký ten kopeček v cestě taky bude,“ vysvětlil Michal Ouřada, jeden z organizátorů. Na sportovce, kteří  se zúčastní Hradního Ironmana bude čekat silový závod plný překážek, který se odehraje celý na Chebském hradě.

„Akce skvěle zapadá do projektu Rozběhnito.cz, pod kterým se letos závod také pořádá. Cílem našeho projektu je přinést běžcům alespoň tři stěžejní kvalitní regionální běžecké akce. Pět let již pořádáme nezávodní akci Silvestrovský běh s Rozběhnito.cz a tato akce nám dokazuje, že počet běžců se v našem regionu každý rok razantně zvyšuje. Závody tohoto typu v blízkosti Chebu chybí,“ podotkl organizátor. „Proto jsme zvolili tento desetikilometrový závod s nádechem historie. Letos také zabíháme běžecký seriál Čelovkových běhů. Po vlastní zkušenosti se mi zdá náročné zajíždět na velké závody do jiných měst. Když se pak chcete zúčastnit nějakého seriálu, může to rodinu vyjít i na několik desítek tisíc ročně. Chceme proto kvalitu těchto závodů vybudovat tady. Za třetinové startovné, v třetinové mase lidí, bez větších nákladů na dopravu do místa závodu,“ uzavřel Michal Ouřada.

Program:

10 hodin – Start do dětského závodu

11 hodin – Start do hlavního závodu

16 hodin – Start Hradní Ironman