Aktualizováno: U páteční nehody přistával vrtulník

O uplynulém víkendu se stalo v Karlovarském kraji několik závažných nehod. Nejvážnější z nich řešili policisté, záchranáři a hasiči v Chebu. Na kruhovém objezdu došlo ke střetu nákladního auta a cyklistky, která utrpěla vážná zranění nohou.P_20160819_190418

„Šestadvacetiletý řidič nákladního vozidla vyjížděl z kruhového objezdu spojující ulice Pražskou a Karlovarskou v Chebu. Ve směru na ulici Karlovarská měl přehlédnout vpravo souběžné jedoucí cyklistku,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Při dopravní nehodě utrpěla vážná zranění dolních končetin a byla letecky transportována do nemocnice v Plzni.

„Hasiči museli vážně zraněnou ženu vyprostit. Hned u místa nehody zajistili přistání letecké záchranné služby a asistovali u naložení zraněné do vrtulníku. Kvůli nehodě byla silnice během vyprošťování a leteckého transportu zcela uzavřena,“ informoval mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Cheb a drážní hasiči.

Dne 19. srpna zahájil komisař z oddělení obecné kriminality v Chebu úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, kterého se měl dopustit 26letý řidič.