Centrum Františkových Lázní se proměnilo v galerii

Na františkolázeňské kolonádě a Hlavní ulici je živo. Koná se zde Mezinárodní festival kresleného humoru. Vystaveno je bezmála 600 vtipů od 52 autorů z různých koutů světa. O nejlepším vtipu rozhodne odborná komise, ale také sami návštěvníci. Akce potrvá až do soboty 16. července.

„Sedmičlenná porota vybere toho nejlepšího autora, který získá Zlatého tapíra. Šanci vyhrát některou z dalších cen mají i amatéři a děti. U tabulí najdou příchozí hlasovací lístky, kde budou moci označit tři vtipy, které jsou podle nich ty nejlepší. Vyplněný hlasovací lístek se vhodí do urny, která bude umístěná na Hlavní třídě, na kolonádě v altánu. Hlasovat bude možné až do sobotního poledne,“ informoval místostarosta Františkových Lázní Jan Kuchař

Františkovy Lázně se tak stávají městem s největší koncentrací výtvarníků kresleného humoru.

„Někteří autoři jsou již na místě, ale největší nápor kreslířů bude o víkendu,“ sdělil spoluorganizátor akce výtvarník Mirek Vostrý. Svojí šanci mají také „lovci autogramů“, protože většina autorů bude po dobu sobotního programu na místě. Návštěvníci se s nimi mohou setkat ve stanu u altánu.

A jak vlastně festival vznikl? „Myšlenka vznikla poté, co jsem založil Klub kreslířů a humoristů a začal s ním vydávat internetový humoristický časopis Tapír. Najednou jsem měl kolem sebe spoustu aktivních autorů, a tak jsem vymyslel právě Festival kresleného humoru. Protože se k nám přidalo hodně zahraničních autorů, rozhodl jsem se, že festival bude mezinárodní,“ vysvětlil.

PLAKÁT MFKH 2016_A3_600 Dpi