V letním kině se bude promítat Zbrusu nový zákon

Druhé letošní promítání v letním kině MU – KNI se uskuteční již tento pátek. Na programu bude fantasy komedie Jaco van Dormaela s názvem Zbrusu nový zákon.

Promítat se bude na zahradě františkolázeňského muzea. V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá do Městské knihovny. Vstupné je 50 korun a ke vstupence obdrží návštěvníci pivo zdarma. Začátek akce je v pátek 24. června v 21.30 hodin. Městské muzeum Františkovy Lázně – Dlouhá 194/4, Františkovy Lázně.

 

Zbrusu nový zákonplakát na web

Jaco van Dormael / Lucembursko, Francie, Belgie / 2015 / 115min.

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? Jaco van Dormael přichází s komedií postavenou na skvělém scénáři, která pracuje jak s poetickými a vizuálně uhrančivými pasážemi, tak chytrou situační komikou.