Hrál si s policisty na honěnou

Ze silnice v obci si udělal třiatřicetiletý motorkář závodní dráhu. Ujížděl totiž policistům. Osudnou se mu stala zatáčka na Hazlov, kde šofér ztratil nad svým strojem kontrolu, dostal smyk a havaroval. To mu však nestačilo a začal utíkat do blízkého pole. Neutekl, po několika metrech byl zadržen. Policisté zjistili, že už řízení šoférovi zakázal soud.  V případě odsouzení může o své motorce snít až dva roky za mřížemi.Policie-ill-malé-na-web

„V sobotu 21. května večer v ašské Skřivánčí ulici si policejní hlídka během hlídkové činnosti všimla projíždějícího motocyklu, který neměl osvětlenou registrační značku. Rozhodla se motocykl zastavit a řidiče na tuto skutečnost upozornit,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Hlídka dojela motocykl a chtěla jej zastavit. Řidič na tuto výzvu zareagoval zrychlením své jízdy a pokračoval ulicemi Aše směrem na obec Mokřiny, Výhledy a Skalku. Řidič byl hlídkou několikrát vyzván, aby zastavil. Na výzvy však nereagoval a naopak nadále zrychloval svou jízdu, která v obci dosahovala kolem 90 km/h a mimo obec kolem 120 km/h,“doplnila mluvčí.

Následně byl muž převezen na policejní služebnu k provedení procesních úkonů, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.