Ve čtvrtek začíná festival outdoorových filmů, poprvé zavítá i do Chebu

Příznivci outdoorových sportů, filmů a dobrodružství jsou zváni na třináctý ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů, který se koná ve více než 40 městech v ČR a na Slovensku. Poprvé zavítá i do Chebu, a to ve dnech 19. – 22. listopadu 2015.WnQQ__mhoav9N6774vy0odcA1T3P47y74J_RWGYgC92hqRCjZim79jzzBnVIfxIBZQsejVM

Diváci se mají na co těšit. Úroveň přihlášených filmů je na vysoké úrovni. Ke zhlédnutí jsou filmy popisného charakteru, mapující mnohdy neskutečné projekty i expedice, ale i filmy emotivního ražení. Ti, kdo přijdou, se budou v duchu sklánět před uměním řady filmařů, kteří většinou v nehostinných i extrémních podmínkách při vrcholových sportovních výkonech dokážou navíc točit a přinášet nám neskutečná svědectví.

Letos porota evidovala 120 filmů ze tří kontinentů, včetně spousty tuzemských snímků. Nakonec ve festivalovém osudí figuruje pětadevadesát soutěžních filmů a sedm nesoutěžních.

„Je patrné, že kvalita outdoorových filmů rok od roku stoupá. Příjemně mě překvapily také mnohé české filmy, které jsou prostě úžasné. Jsem rovněž rád, že přišlo hodně surfařských filmů,“ hodnotí úroveň filmů portugalský dokumentarista a režisér António Pedro Nobre, předseda poroty.

 

V Klubu Svoboda v Chebu (Za Mostní branou 5) budou od čtvrtka 19. 11. do neděle 22. 11. 2015 promítány filmy v kategoriích:


  • A. dobrodružný a extrémní sportovní film
    • B. horolezecký a horský film
  • C. dobrodružný vodní sportovní film
  • D. cestopisný film

Vstupné 60 Kč (1 festivalový den), permanentka 150 Kč (4 festivalové dny).

 

Všech 24 filmů je koncentrováno do šesti bloků a tří dní.