České dráhy polepí dětské vagóny veselými postavičkami dětí a Elfíkem

„Hele mami, tam je náš vagón,“ tak mohou již nyní při příjezdu některých spojů na nádraží vykřikovat děti, když uvidí vagóny polepené velkými obrázky s veselými postavičkami a s maskotem Českých drah, slonem Elfíkem. Vagóny s vyhrazenými oddíly nebo s dětským kinem se nově velmi snadno poznají právě podle těchto velkých obrázků.  detske kupe

 České dráhy polepí boky celkem 64 multifunkčních vozů s vyhrazenými oddíly pro cestující s dětmi a vypraví 12 osobních vozů s dětským kinem. První z vozů s polepy jsou již v provozu.

„Dětské oddíly v multifunkčních vozech jsou vybaveny většími rozkládacími stoly. Na nich lze hrát stolní hry nebo si na nich mohou děti malovat. K dispozici je i elektrická zásuvka 230 V, ze které je možné napájet například tablety nebo notebooky a další zařízení, na kterých děti mohou sledovat během cesty pohádky,“ upozorňuje Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu.detsky_oddil_polep

Pohádky je možné sledovat také ve vozech vybavených dětským kinem na lince Praha – Pardubice – Olomouc – Ostrava – Žilina. V railjetech na lince Praha – Pardubice – Brno – Vídeň – Graz je kromě sledování pohádek možnost zahrát si stolní hru Elfíkova cesta (figurky a kostku a vám ochotně poskytne průvodčí ve vlaku). Vyhrazená místa se stolní hrou Elfíkova cesta a zábavu pro děti na vlakovém portálu dostupném přes WiFi připojení nabízejí také spoje SuperCity Pendolino na trase Košice – Žilina – Ostrava – Olomouc – Praha – Plzeň – Cheb – Františkovy Lázně.

České dráhy v současnosti vypravují vozy s vyhrazenými oddíly nebo místy pro cestující s dětmi do 10 let ve 346 dálkových vlacích.