Zaútočil na policisty, rychle ale zkrotl

Nejprve slovně napadal ženu a pak si troufl i na policisty. To se ale 31letému muži nevyplatilo a komisař kriminální policie už proti němu zahájil trestní stíhání pro přečin násilí proti úřední osobě a přečin výtržnictví. Tohoto jednání se měl dopustit v obci Luby.policie ilustrační

„Zde v ulici Zahradní na místě veřejnosti přístupném, nejprve slovně napadal dvaačtyřicetiletou ženu, kdy jí počal vulgárně nadávat, následně vstoupil na její pozemek, ze kterého odmítal odejít,“ řekl policejní mluvčí Pavel Valenta. „Slovní agresivita se proti ženě stupňovala a ta v obavě, že by ji muž mohl napadnout, požádala o pomoc policisty,“ doplnil policejní mluvčí.

Hlídka po příjezdu muže vyzvala, aby zanechal svého jednání, prokázal svou totožnost a podal ve věci vysvětlení. Jednatřicetiletý muž toto odmítl a rozeběhl se směrem k hlídce, zde udeřil policistu do obličeje a do hrudníku. Hlídka pak muže za pomoci zákonných donucovacích prostředků hmaty a chvaty sebeobrany zadržela.
Komisař kriminální policie podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí soudu muž čeká v policejní cele. Obviněnému muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.