Nebezpečně dobré osvěžení z kysané smetany a jahod

Sladké a voňavé jahody v kombinaci s kysanou smetanou a piškoty vykouzlí nečekaně dobrou kombinaci chutí. Dort, který se nepeče, překvapí rychlostí a vychlazený přinese v teplém počasí nečekané osvěžení.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

K jeho výrobě budeme potřebovat:

Jahody podle chuti – cca 300 – 500 gramů

Necelý sáček dětských piškotů

5 kelímků kysané smetany

Cukr moučka podle chuti

Připravíme si dortovou formu a její dno vyložíme vrstvou piškotů, na které položíme jahody (pokud jsou velké, přepůlíme je). Pokud použijeme jahody kompotované, piškoty polijeme šťávou. Když použijeme čerstvé, cca 5 jahod rozmačkáme s cukrem a vlijeme na piškoty. Na tuto vrstvu nalijeme kysanou smetanu, kterou jsme osladili moučkovým cukrem. Pokračujeme stejně: piškoty, šťáva, jahody a sladká kysaná smetana. Na závěr dort uhladíme a dáme na 12 hodin do lednice.