Pojďte s námi do přírody! Třeba za bobry

S chebským muzeem může zajít do přírody Karlovarského kraje každý, kdo má zájem o přírodu a není líný. Již pátým rokem připravují pracovníci muzea ve spolupráci s různými organizacemi přírodovědné procházky nejen do okolí Chebu, ale i po celém západočeském kraji. I na tuto neděli je připraveno zajímavé putování, tentokrát za bobry s názvem „Na bobří hráze a předjarní květenu na Pomeznou u Chebu“.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Účastníci se sejdou v neděli19. dubna v 10.40 hodin v Pomezí nad Ohří na točně MHD č. 4 u bývalé roty (vlakové zastávky). Z Chebu jede autobus MHD z nádraží v 10.10 hodin a na místě bude v 10.30. Zpět se zájemci dostanou opět autobusem v čase 10.30, 13.50 nebo 16.55 hodin. Další možností je doprava do Chebu vlakem v 13.24 nebo v 15.24 hodin.

Trasa poznávacího výletu povede z Pomezí po mostě přes vodní nádrž Skalka na červenou turistickou značku k Lesnímu potoku (bobří hráze), na tvrz Pomezná a dále podél nádrže k signálce a po ní k Ohři na Rathsam a zpět do Pomezí (délka cca 8 km; kromě cca 50 m velmi dobře schůdné a kočárky sjízdné cesty). Náplní výletu bude návštěva bobřích hrází a hradů na Lesním potoce a tvrz Pomezná. Během procházky se mohou zájemci naučit rozpoznávat a určovat časně jarní druhy rostlin.

Průvodci putování budou RNDr. Milena Prokopová, Ph. D. (AOPK ČR, RP Správa CHKO Český les) a RNDr. Jiří Brabec (Muzeum Cheb) Kontakt: J. Brabec, tel.: 605 240 980.

S sebou dobrou náladu a nezapomenout na vhodné oblečení a obutí do terénu a samozřejmě také na svačinu.