Vydávali se za policisty. Když neuspěli, hrozili zbraní

O mobilní telefon a 100 euro přišel cizinec ve čtvrtek v noci v Mariánských Lázních po setkání se dvěma lupiči. Nebyla to náhoda, protože na předem smluvené místo jej navedla další z obviněných. Chebští kriminalisté už povedenou trojici obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Případ se odehrál včera ve čtvrtek dne 9. dubna kolem druhé hodiny ráno. Dvojice zablokovala svým vozidlem cestu na koupaliště v Mariánských Lázních, kam mířil šestapadesátiletý cizinec s třiadvacetiletou obviněnou ženou. Muži se vydávali za policisty a chtěli vidět cizincovy doklady.

„Když jim je poškozený muž ukázal, požadovali po něm uhradit 200 Euro z důvodu, že zajel s neznámou ženou k lesu. Když jim cizinec částku nevydal, vytáhl jeden z obviněných nezjištěnou větší zbraň, kterou namířil na poškozeného, a poté mu odcizili 100 Euro,“ sdělila policejní mluvčí Zuzana Týřová. Oba obvinění pak z místa odjeli.

„Obviněná žena měla cizince na předem domluvené místo navést,“ potvrdila mluvčí.  „Poškozenému muži byl odcizen, kromě peněz i mobilní telefon. Způsobená škoda přesáhla částku tří tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Trojice čeká v policejní cele na rozhodnutí, zda poputují do vazby. Za loupež jim tak v případě prokázání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.