K nedělní snídani patří pečivo, a to nejlépe čerstvé. Pokud jste fanoušky křupavých rohlíků, máme pro vás recept. Doba přípravy nám zabere přibližně hodinu, ale výsledek stojí za to.
K jejich přípravě budeme potřebovat:
1 hrnek polohrubé mouky
¾ hrnku hladké mouky
¼ balíčku droždí
1 a ½ lžíce rozpuštěného sádla
3 lžíce oleje
½ hrnku vlažné vody
2 lžičky soli
1 lžička cukru
Množství vystačí na 12 menších rohlíků.
Do mouky rozmícháme sůl a cukrem. Rozdrobíme kvasnice a přidáme sádlo, olej a vodu. Pokud těsto lepí, přisypeme mouku. Vše pořádně zpracujeme, až těsto nelepí a je krásně hladké. Poté necháme v teple vykynout. Hmotu si rozdělíme na polovinu. Z každé poloviny vyválíme placku dokulata, kterou rozdělíme na šest dílů (vzniknou nám trojúhelníčky). Od nejširšího okraje rolujeme a tím vytváříme rohlíky, které přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem. Necháme opět vykynout asi 20 – 30 minut. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut. Dobrou chuť.