Chtěli byste potěšit na Valentýna svoji drahou polovičku něčím sladkým? Potom pro vás máme jeden dobrý typ. Tentokrát je recept o trochu náročnější, ale výsledek stojí za to.
Valentýnský ananasový dort
1 hrnek polohrubé mouky
½ hrnku cukru
¼ hrnku oleje
½ hrnku mléka
2 vejce
½ prášku do pečiva
Krém:
1 smetana na šlehání
2 kysané smetany
1 balení plátkové želatiny (použijeme podle množství tekutin)
Ananas nakrájený na kousky podle chuti (v receptu jsou v krému 2 kolečka asi 2 centimetry široká).
Poleva:
250 ml jahodové šťávy (nemusí být, stačí červená dortová želatina)
Olej s vejci a cukrem pořádně vyšleháme. Přidáme mléko a mouku, do které vmícháme kypřící prášek. Vlijeme do vymazané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut.
Krém si připravíme tak, že vyšleháme dotuha smetanu se lžičkou cukru a postupně přidáváme oslazenou kysanou smetanu. V kastrůlku si ve vlažné vodě necháme nabobtnat želatinu, kterou krátce zahříváme. Poté smícháme krém se želatinou a naneseme na korpus. Dáme do lednice cca na hodinu. Na závěr si připravíme červenou želatinu, kterou naneseme na dort. Dáme opět ztuhnout do lednice.