Valentýnský ananasový dort

OLYMPUS DIGITAL CAMERAChtěli byste potěšit na Valentýna svoji drahou polovičku něčím sladkým? Potom pro vás máme jeden dobrý typ. Tentokrát je recept o trochu náročnější, ale výsledek stojí za to.

Valentýnský ananasový dort

1 hrnek polohrubé mouky

½ hrnku cukru

¼ hrnku oleje

½ hrnku mléka

2 vejce

½  prášku do pečiva

Krém:

1 smetana na šlehání

2 kysané smetany

1 balení plátkové želatiny (použijeme podle množství tekutin)

Ananas nakrájený na kousky podle chuti (v receptu jsou v krému 2 kolečka asi 2 centimetry široká).

Poleva:

250 ml jahodové šťávy (nemusí být, stačí červená dortová želatina)

Olej s vejci a cukrem pořádně vyšleháme. Přidáme mléko a mouku, do které vmícháme kypřící prášek. Vlijeme do vymazané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKrém si připravíme tak, že vyšleháme dotuha smetanu se lžičkou cukru a postupně přidáváme oslazenou kysanou smetanu. V kastrůlku si ve vlažné vodě necháme nabobtnat želatinu, kterou krátce zahříváme. Poté smícháme krém se želatinou a naneseme na korpus. Dáme do lednice cca na hodinu. Na závěr si připravíme červenou želatinu, kterou naneseme na dort. Dáme opět ztuhnout do lednice.