Chebsko začíná žít masopustem

Masopust 9.2.2013 v ulicích mìsta Chebu a v muzeuVáháte, na jaké masopustní veselí vyrazit? Přinášíme hned několik tipů, kam zamířit. Akce jsou nachystané nejen v Chebu, ale také třeba v Mariánských Lázních, Plesné či ve Skalné.

Nejbližší možnost, kdy si užít masopustní průvod a rej masek, je v sobotu 15. února od 14 hodin v Chebu – to začíná Farní masopust. Sraz je ve Farním domě na chebském kostelním náměstí. Účastníky čeká průvod v maskách kolem fary, zpívání, malování, soutěžení a připraveno je také malé překvapení. Vstup pouze v maskách. Bližší informace a přihlášky poskytne farář Petr Hruška (farar@farnostcheb.cz, tel. 608556557).

V Mariánských Lázních začíná Lázeňský masopust v úterý 17. února v 16 hodin na kolonádě. Připravené je vystoupení maškar a hudebníků, společná oslava masopustu.

Další masopustní průvod projde Skalnou v úterý 17. února. Sraz účastníků je v 17 hodin u tamní hasičské zbrojnice. Následuje taneční zábava, která se koná ve společenském sále LB Minerals od 18 hodin. Připraveno bude i tradiční občerstvení a bohatá tombola.

Plesná zve na průvod masek v sobotu 21. února v 16 hodin. Akce začne na náměstí ve Šnekách. Zakončení se odehraje v novém velkém společenském sále Městského kulturního střediska, a to zábavou při živé hudbě.

Poslední pozvánka je na Chebský masopust v sobotu 21. února. Již po jedenácté se vydá průvod na cestu historickou částí města od Západočeského divadla ve 14 hodin. Před radnicí si účastníci od představitelů města vyžádají souhlas k průchodu přes náměstí. Za to, že ctí stará pravidla, budou odměněni masopustními koblihami. Před muzeem bude pohřben Masopust a dojde k vyhlášení nejhezčí masky. Po skončení průvodu bude pro nejmenší připravena pohádka ve Valdštejnské obrazárně muzea.