Více než 400 tisíc kostiček je k vidění na ašské výstavě

Ašský sběratel a stavitel Ondřej Balšán, držitel zápisu za největší sbírku stavebnice LEGO Star Wars v české knize rekordů, přichystal spolu se svými rodiči unikátní výstavu. Expozice, která je k vidění až do 16. srpna v ašské LaRitmě, je rozdělena do několika sekcí s různými  motivy.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/6433874

Návštěvníci mohou obdivovat nejen již zmíněnou kolekci Star Wars, ale také scény z různých filmů jako například Indiana Jones, Simpson, Harry Potter nebo Piráti z Karibiku. Nepřhlédnutelný je také mohutný křižník, který měří 1,2 metru. Pozorný návštěvník jistě také najde oblíbenou postavu z jedné české pohádky. Doporučujeme hledat velmi pozorně.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/6433874

K vidění je toho na výstavě mnohem více, nechybí třeba telefonem řízené modely stavebních strojů, funkční nádraží s několika vlaky i vánoční železnice. Také holčičky si v expozici najdou to své. Několik setů je určeno právě jim.

Rodina Balšánova, která výstavu zorganizovala, přichystala i soutěž pro děti v různých věkových kategoriích. Jaké jsou ceny?  „Jsou to samozřejmě stavebnice Lega. Chtěl bych touto cestou poděkovat partnerovi, který nám pomohl tyto ceny pořídit, jedná se o společnost Ašské služby. Děkuji i dalším lidem, kteří nám s přípravou pomáhali,“ uvedl Tomáš Balšán.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/6433874

I když se výstava přehoupla do druhé poloviny, o překvapení nebude nouze. “ Od pondělí 3. srpna tu nově návštěvníci uvidí i horskou dráhu, ruské kolo anebo automatický kolotoč,“ dodal Ondřej Balšán. 

Otevřeno je do 16. srpna od úterý do neděle  – v době od 10 do 17 hodin.

Vstupné: 50 korun dospělí, 30 korun děti