Hádka dvou mužů skončila bodnutím do zad

Večerní hádka dvou mužů, která se odehrála v polovině září tohoto roku na Sokolovsku, měla nečekaný zvrat. Šestadvacetiletý muž měl po slovní rozepři s čtyřiašedesátiletým spolubydlícím vytáhnout zavírací nůž. Následně ho měl bodnout do zad staršímu muži, který v tu chvíli ležel na posteli. Tímto útokem mu způsobil zranění, které si vyžádalo následné ošetření v nemocnici. Agresor by v případě odsouzení mohl prožít až deset let v některém z nápravných zařízení.

Foto ilustrační: P. Domain

„Na místo přivolaní policisté útočníka zadrželi a převezli na policejní služebnu,“ sdělila policejní mluvčí Eva Valtová. „Muž byl po provedených procesních úkonech umístěn do policejní cely. Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ dodala.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Sokolově muže poslal do vazební věznice, kam byl následně eskortován policejní hlídkou.