Ukradenou čtyřkolku obratem prodal

Věděl, kde majitel schovává čtyřkolku, a tak se pro ni vypravil. Protože u ní byl také klíč, nasedl a odjel. Řeč je o devatenáctiletém mladíkovi, který čtyřkolku schoval na několik dní v lese a pak ji prodal. Teď má co vysvětlovat. V případě prokázání viny by si mohl posedět za mřížemi až tři roky.

Policisté z obvodního oddělení Cheb – venkov sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody devatenáctiletému muži ze Sokolovska.

„Ten měl na přelomu června a července letošního roku vniknout na pozemkovou parcelu svého známého v jedné menší obci na Chebsku,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Tam se měl dostat do maringotky, kde měl majitel uschovanou čtyřkolku i s klíčem. S tou měl následně z pozemku odjet a uschovat si ji v nedalekém lese. O několik dní později se měl pro čtyřkolku vrátit a poté ji prodat muži z obce na Chebsku, kam mu ji sám dopravil. Finanční prostředky si měl mladík nechat pro svoji potřebu,“ upřesnil.

Policisté z obvodního oddělení Cheb – venkov společně s kolegy z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří prováděli k odcizené čtyřkolce důkladné šetření, které je přivedlo až k pravděpodobnému pachateli. Následně policisté devatenáctiletého mladíka zadrželi a odcizenou čtyřkolku vypátrali. Ta byla bez poškození vrácena svému majiteli.