Zpěvák Hynek Tomm točí novou desku

Rodák z Chebu Hynek Tomm natáčí novou desku. Jako dítě chodil v Chebu a v Aši k profesorce Janě Žofákové do základní umělecké školy do oboru zpěv, zvítězil tehdy v sólovém zpěvu v kategorii do 15 let za Cheb v celostátním kole a poté vystudoval zpěv na konzervatoři. Účinkoval například v Hudebním divadle Karlín, Divadle Josefa Kajetána Tyla anebo divadle Semafor. Objevil se také v muzikálu Hair, v jedné z hlavních rolí Kladiva na čarodějnice s Markem Dobrodinským a v muzikálu Zmrzlinka Michala Davida.

Popisek: Nedávno vystoupil zpěvák Hynek Tomm v Chebu po boku Magdy Malé a Bohuše Matuše.

Poslední album vám vyšlo před třemi lety, jaké bude to chystané?

Bude se jednat o mé páté dítě. Pracovní název alba je Hynek Tomm zpívá Josefa Fouska. Jak už název napovídá, půjde o nové písně, kde mi texty na 10 skladeb napsal básník a textař Josef Fousek. Shodou okolností je tento rok právě pro Pepu ten životní, jubilejní, bylo mu osmdesát let. Pokud všechno dopadne tak, jak si přeji, měly by se objevit na CD i bonusy ve stylu rocku, šansonů. Velkou radost mám, že mé pozvání k CD přijal skvělý kytarový virtuoz Matěj Rak. Na desce zazní i duety.

Na desce se objeví i duet s Miriam Kantorkovou, jaká s ní byla spolupráce?

Spolupráce byla úžasná. Píseň je to takový šanson o životě, kde text napsal textař Josef Fousek a hudbu složil Otto Solčány. Jméno písně je Solong-život. Sólové části přišel dohrát na housle skvělý Ondřej Kvita. Když Miriam zjistila, kolik mám na svém kontě duetů, sama projevila přání o duet. A tak konečně po dvou letech jsem se k tomu dostal a přání mohl Miriam splnit. Jsem za to rád, protože si Miriam nesmírně vážím. Nejen jako skvělé herečky a dabérky, která je stále plná energie, ale i jako člověka.

Lidé vás nedávno spatřili po boku Bohuše Matuše a Magdy Malé v Chebu, jak jste se cítil?

Neuvěřitelně. Před chebským publikem se mi zpívalo velmi dobře, byla dobrá atmosféra. Jinak na konci loňského roku jsem měl v Chebu také koncert, a sice ve zdejším muzeu. Byl pro mne srdeční záležitostí. A jak jsem se na něj těšil a zároveň měl i trochu strach, tak jsem byl asi za to odměněn, protože to byl jeden z mých nejkrásnějších koncertů, které jsem kdy v Chebu měl. Viděl jsem spoustu známých lidí, a to i po několika letech. Přišla dokonce i moje paní učitelka ze základní školy. Potlesk a srdce mě zahřívaly od první písně a prvního vstupu s pianem. Mým hostem byla pianistka Táňa Šafránková. Byl to velmi osobní koncert, kterým jsem zavzpomínal na mou zesnulou maminku, která mi stále velmi chybí. 

Pokud si vás chtějí lidé poslechnout, kde všude vás mohou vidět? 

Tento rok se velice těším nejenom na koncerty v Praze, v Brně a v Chebu, ale především na premiérový koncert, který samozřejmě bude se slavnými hosty a právě k chystanému CD. Datum jsem určil záměrně den před narozeninami mojí maminky. Bude to 15. listopadu v Divadle Horní Počernice. Už teď všechny čtenáře a posluchače co nejsrdečněji zvu. Jinak bych rád ještě upozornil na jeden koncert, na který se obzvlášť těším, v létě v srpnu, se uskuteční koncert v Hostinném s Evou Pilarovou a Bohušem Matušem.

VID