Na namrzlých silnicích bourala osobní i nákladní auta

Silnice v regionu namrzaly. Od čtvrté hodiny ranní zasahovali hasiči i policisté u několika dopravních nehod. Naštěstí se všechny události obešly bez vážných zranění. Policisté upozorňují řidiče, že zledovatělá pozemní komunikace se v ranních hodinách může objevovat i v následujících dnech. Řidiči, kteří ráno se svým vozidlem vyjedou, by se měli připravit na to, že komunikace namrzají pouze místy, a to především v lesních úsecích či na mostech.

První události vyjížděli hasiči ve středu 6. března ve čtyři hodiny ráno k Třebouni. Provoz zde zablokoval havarovaný kamion. Další kamion pak o dvacet minut později havaroval u Mnichova, převrátil se na bok a zraněného řidiče museli hasiči vyprostit. Z proražené nádrže pak začala unikat nafta, část se podařilo hasičům odčerpat, větší množství uniklo do půdy.

„Problémy měli v ranních hodinách ale také řidiči osobních automobilů,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „U Plesné dostala řidička smyk a s vozidlem se převrátila na střechu. Obdobně dopadl také řidič u Dolního Žandova či Drmoulu, kde s osobním automobilem sjel do příkopu. Dopravní nehodu řešili policisté také na dálnici D6 či poblíž Nového Sedla, kde řidička dostala se svým automobilem smyk a narazila do betonového mostu. Všechny dopravní nehody se obešly bez vážného zranění,“ uvedl.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje, Policie ČR