Šofér měl drogy v krvi, teď už nemá řidičák

Drogy v krvi a nepřihlášené auto, to je výsledek policejní silniční kontroly u devětadvacetiletého muže v Aši. Teď je bez řidičáku, a pokud ho soud uzná vinným, může si posedět za mřížemi až jeden rok.

Ašští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky místnímu devětadvacetiletému muži.

„Ten měl na začátku listopadu minulého roku řídit ve večerních hodinách osobní automobil,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V ulici Okružní v Aši ho zastavila policejní hlídka, která ho při silniční kontrole vyzvala, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Testu se podrobil a jeho výsledek byl pozitivní. Při silniční kontrole policisté navíc zjistili, že osobní automobil značky Seat není na území České republiky přihlášen,“ upřesnil. 

Následně byl muži zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Policisté devětadvacetiletého muže poté převezli do nemocnice k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.