Sníh a silný vítr odřízl Boží Dar a další obce. V souvislosti s počasím řeší policisté i dopravní nehody

Špatné povětrnostní podmínky potrápily celý Karlovarský kraj. Nejkritičtější byla situace v Krušných horách především na Božím Daru. Vzhledem k tomu, že v této oblasti hustě sněžilo a foukal silný nárazový vítr, uvízlo v brzkých ranních hodinách v nafoukaných závějích nejméně sedm osobních vozidel, která byla zasypaná sněhem až po střechu. Přes hraniční přechod do Německa se z české strany nedalo projet. Na místě pomáhaly s vyproštěním vozidel hlídky z obvodního oddělení Jáchymov a Pernink i Horská služba. Traktory s pluhy udržovaly průjezdnost silnice celou noc. K ránu vítr zesílil a silnice od Abertamské zatáčky na Boží Dar byla zcela uzavřena.

Foto i video: Archiv policie ČR. Video z vyprošťování zasypaných vozidel

V současné době jsou neprůjezdné další silnice:

 Boží Dar – Klínovec

 Zlatý Kopec

 Abertamy – Boží Dar

 Přebuz – Rolava

 Jindřichovice – Háje

Od půlnoci došlo v Karlovarském kraji k několika haváriím vozidel, která převážně zapadla, a řidiči si vyproštění řešili po vlastní linii. Kolem 2:35 hodin zapadl řidič mimo komunikaci u obce Květnová nebo o půl hodiny později řidička, která dostala smyk u Jáchymova. Policie řešila dopravní nehodu, která se stala kolem 1:00 hodiny na Svatém Kříži. Řidič vozidla značky BMW zde naboural do dopravního značení. Nahlášen byl kolem 02:30 hodin uvízlý kamion u Damic, který nemohl kvůli sněhové vrstvě kopec vyjet. Další uvízlý kamion byl ve 3:00 hodiny v Kynšperku nad Ohří. Řidič s nákladní soupravou zablokoval celou ulici Chebská, neboť v místě byla souvislá vrstva napadaného sněhu a i on nemohl silnici vyjet.

V současné době doporučujeme, aby řidiči vůbec nevyjížděli na Boží Dar, ani do oblastí, kde jsou kvůli špatnému počasí uzavřené silnice.