S alkoholem v krvi nedobrzdil

Na 50 tisíc korun se vyšplhala škoda po dopravní nehodě u Hazlova. Osmnáctiletý muž sedl za volant s alkoholem v krvi a nedodržel vzdálenost od před ním jedoucího auta. Nedobrzdil. Naštěstí to odnesly jen plechy.

Policisté z dopravního inspektorátu osmnáctiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

„Osmnáctiletý muž z Chebu v polovině listopadu letošního roku řídil poblíž Hazlova osobní automobil,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Na pozemní silnici ve směru na Cheb zřejmě nedodržel bezpečností vzdálenost za dalším automobilem, který jel před ním, a došlo ke střetu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Policisté z obvodního oddělení Aš poté vyzvali oba řidiče, aby se podrobili dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Dechová zkouška u řidičky vozidla značky Škoda byla negativní a u řidiče automobilu značky Volkswagen dvě zkoušky ukázaly hodnoty 1,53 a 1,78 promile,“ upřesnil.

Osmnáctiletému řidiči byl následně zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Poté se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.