Cizinci pracovali neoprávněně, teď budou vyhoštěni

Osm cizinců pracovalo na stavbě v Aši, policisté však při kontrole zjistili, že nemají potřebná povolení. Teď budou vyhoštěni. 

V pondělí 30. října prováděla kontrolní skupina policistů z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství Policie Karlovarského kraje kontrolní činnost zaměřenou na cizineckou problematiku.

„Zde bylo při výkonu práce mimo jiné kontrolováno osm cizinců ve věku od 19 do 61 let,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Ti při kontrole na pracovišti nepředložili povolení k zaměstnání vydané místně příslušným Úřadem práce, zaměstnaneckou kartu, kartu vnitropodnikově převedeného zaměstnance, modrou kartu ani doklady prokazující existenci pracovněprávního vztahu. Všichni cizinci tak byli zajištěni a převezeni na policejní služebnu,“ upřesnila.

Se všemi zahájili policisté správní řízení o vyhoštění z území členských států Evropské unie a vydali jim rozhodnutí o správním vyhoštění. „Šesti cizincům není umožněn vstup na území členských států Evropské unie po dobu tří měsíců a zbylým dvěma po dobu šesti měsíců,“ doplnila mluvčí.

Podobné kontrolní akce budou i nadále pokračovat.