Z pracovních strojů kradl naftu

Až na dva roky může jít do vězení třiatřicetiletý muž, který si místo na benzínku jezdil pro naftu do pracovních strojů. Zádrhel byl však v tom, že nebyly jeho. Škoda, kterou způsobil majitelům strojů, když z nich vypustil přes 600 litrů pohonných hmot, se vyšplhala na částku 27 tisíc korun.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci.

 „Muž z Aše měl políčeno na zaparkované pracovní stroje,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V několika případech měl totiž ze zaparkovaných strojů odčerpat naftu a navíc při svém jednání měl poškodit zámek i palivovou nádrž. Nejdříve se vydal do areálu motokrosu poblíž Drmoulu, kde měl ze zaparkovaného buldozeru odčerpat 180 litrů nafty. O několik dní později muž zopakoval svůj čin poblíž Plesné, kde si vyhlédl zaparkovaný bagr a z jeho nádrže měl odčerpat 150 litrů nafty. To ale nebylo vše, protože ve stejný den měl muž odčerpat dalších 150 litrů nafty z pásového buldozeru, který byl odstavený u pozemní komunikace poblíž Drmoulu,“ upřesnil mluvčí. V posledním případě měl třiatřicetiletý muž odčerpat 130 litrů nafty ze zaparkovaného pracovního stroje, který se nacházel v obci Drmoul.