Inspektoři zavřeli ašské Tesco. Na mnoha místech našli myší trus

Zásadní porušení hygienických předpisů zjistili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v prodejně společnosti Tesco Stores ČR, a.s. v Chebské ulici v Aši. Proto by mělo být do splnění uložených opatření uzavřené. Tesco Aš 3

„Vzhledem k tomu, že provozovna nesplnila minimální požadavky pro zajištění bezpečnosti nabízených potravin, inspektoři byli nuceni na místě uložit zákaz užívání prostor,“ uvedl tiskový mluvčí Pavel Kopřiva. „K nejzávažnějším porušením hygienických předpisů náleželo dlouhodobé podcenění deratizačních opatření, na prodejní ploše a v zázemí provozovny inspektoři na mnoha místech nalezli myší trus a nebylo tak možné vyloučit kontaminaci vystavených a skladovaných potravin. Výskyt hlodavců v potravinářských provozech je nebezpečný zejména z důvodu rizika šíření nebezpečných onemocnění,“ doplnil.Tesco Aš 2

Inspektoři kromě zákazu užívání prostor uložili provozovateli, aby uvedl prodejnu do souladu s požadavky zákona, zejména aby provedl důkladnou deratizaci, zajistil provozovnu před dalším pronikáním škůdců a zajistil odstranění nečistot. Do splnění těchto opatření zůstane provozovna uzavřena.

SZPI zahájí s provozovatelem správní řízení o uložení pokuty.

Obchodní společnost Tesco jsme požádali o vyjádření k situaci v ašské pobočce. Podle jejího mluvčího je již prodejna otevřená. 

„Obchod byl uzavřen včera (3. září – pozn. red.) od 12:00, dnes od 8:00 už byl obchod normálně otevřený,“ sdělil Václav Koukolíček, tiskový mluvčí Tesco.
 

http://www.szpi.gov.cz/clanek/potravinarska-inspekce-uzavrela-provozovnu-tesco-v-asi.aspx

Tesco Aš 4

Tesco Aš 1