Vloupáním do chatek a auta způsobil škodu skoro čtyřicet tisíc

Doplňoval si zásoby tím, že se vloupal do několika chatek v Chebu. Majitelům zmizely potraviny, ale také jízdní kolo, rybářské pruty a například i rádio. Co nevzal v domech, ukradl z auta. Teď už sedí ve v cele. V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jedenatřicetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání pokračujících přečinů krádeže a poškození cizí věci a přečinů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody.

„Všech uvedených přečinů se měl zmíněný muž dopustit od 25. do 26. srpna v Chebu. Nejdříve se měl v ranních hodinách vloupat do vozidla zaparkovaného na jednom z parkovišť a odcizit z něj například peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí nebo platební kartou, subwoofer, zesilovač, cigarety nebo digitální teploměr,“ vysvětlil policejní mluvčí Michal Žáček. „Ještě týž den se zaměřil na chatky v jedné ze zahrádkářských kolonií v Chebu. Zde se měl vloupat do třech objektů a z těch odcizit například plechovky s alkoholickými i nealkoholickými nápoji, instantní kávu, nářadí, rádio nebo rybářské náčiní. Když už se noc překlenula do dalšího dne, měl se vloupat ještě do jednoho objektu. Po vypáčení vchodových dveří jednoho z bytových domů v Chebu měl do něj vstoupit a odcizit jízdní kolo. Celkově tak měl odcizením věcí způsobit škodu ve výši téměř čtyřiceti tisíc korun,“ upřesnil.

Kriminalistům se podařilo ještě v neděli 26. srpna zjistit, že se měl uvedených přečinů dopustit právě zmíněný jedenatřicetiletý muž z Chebska, který byl krátce po půlnoci v pondělí 27. srpna předveden k podání vysvětlení a posléze zadržen po předchozím souhlasu státního zástupce.

„Jedenatřicetiletý muž byl v minulém roce za přečin krádeže uznán vinným a byl mu uložen nepodmíněný trest odnětí svobody, který vykonal na začátku srpna letošního roku. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Okresní soud v Chebu rozhodl o umístění muže do vazební věznice,“ doplnil mluvčí.