Do sběrny odvezli věci za čtvrt milionu. Teď jim hrozí vězení

Škodu přesahující čtvrt milionu korun měli způsobit čtyři muži majiteli skladu. Do jeho objektu se měli několikrát vrátit, aby odsud odvezli věci do sběru. Za to si může čtyřlístek posedět za mřížemi od tří do pěti let.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání celkem čtyř osob. Čtyřiatřicetiletého a sedmadvacetiletého muže obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže. Osmatřicetiletého a devětatřicetiletého pak z přečinu krádeže. Všechny osoby se dopustili uvedeného přečinu ve formě spolupachatelství.

Objektem zájmu pro všechny čtyři osoby byl jeden ze skladů v Chebu. „V době od 16. do 28. května do něj postupně vnikly hned čtyřikrát,“ informoval policejní mluvčí Michal Žáček. „V prvním případě se měl skutku dopustit čtyřiatřicetiletý muž společně se sedmadvacetiletým známým. V objektu měli odcizit hliníkové bočnice na nákladní automobily a posléze je dovést do sběrny druhotných surovin, kde je odevzdali do výkupu,“ upřesnil.

Stejného jednání se měla dvojice dopustit o den později znovu. „Ještě týž den se k nim měl přidat osmatřicetiletý muž. Dne 28. května se pak měl čtyřiatřicetiletý muž do skladu vrátit s dalším, tentokrát devětatřicetiletým mužem,“ doplnil mluvčí. Z objektu měli odcizit železné nosníky a ty opět odevzdat do sběrny.

Devětatřicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři léta. Zbylým třem mužům pak hrozí pětiletý trest odnětí svobody.