Okradla seniora o úspory

O 135 tisíc korun přišel muž v Kraslicích. Peníze mu ukradla dvaadvacetiletá žena, která byla u seniora na návštěvě. Společně s další ženou ho poté vydíraly. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou žen ze Sokolovska ve věku 22 a 26 let. Dvaadvacetiletou ženu obvinili ze spáchání přečinu krádež a zločinu vydírání. Ze zločinu vydírání spáchaného formou spolupachatelství obvinili i o čtyři roky starší ženu.

 „Krádeže se měla dopustit dvaadvacetiletá obviněná žena tím, že na začátku června měla v Kraslicích okrást dvaasedmdesátiletého muže, u kterého byla doma na návštěvě,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Poškozenému muži měla odcizit pečlivě ukrytou finanční hotovost v cizí měně, kdy se v přepočtu jednalo o částku kolem 135 tisíc korun,“ uvedla.

Poté, co muž zjistil, že byl okraden, obrátil se na ihned na policii.

„Následující den měly obě obviněné ženy okradeného muže vydírat, aby stáhl oznámení o krádeži finanční hotovosti na policii,“ upřesnila mluvčí. V případě prokázání viny hrozí oběma obviněným ženám trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.