K vážným nehodám třikrát vzlétal záchranářský vrtulník

Čtyři vážné dopravní nehody v regionu řešily složky integrovaného záchranného systému během uplynulých dní. Bouralo se na Chebsku, Sokolovsku i Karlovarsku. Ke zraněným byl v několika případech povolán také záchranářský vrtulník.nehoda červen 1

Ve čtvrtek 14. června vyjížděli policisté a záchranáři do Aše k nehodě cyklisty s osobním autem.  Cyklista vyjížděl z obytné zóny na hlavní silnici a autu nedal přednost. „Důsledkem toho došlo ke střetu přední části vozidla s cyklistou, při kterém muž jedoucí na kole upadl na komunikaci a zranil se. Po dopravní nehodě byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou a následně letecky transportován do nemocnice,“ vysvětlil policejní mluvčí Michal Žáček. U řidičky osobního auta byla dechová zkouška na alkohol negativní. U cyklisty nebylo možné její provedení vzhledem k jeho zranění, a tak byl vyžádán odběr krve v nemocnici. Dopravní nehoda je i nadále v šetření policie.

V dalším případě nedal přednost řidič náklaďáku osobnímu autu. K této nehodě došlo v sobotu 16. června krátce po druhé hodině odpolední ve Františkových Lázních. „Na místní komunikaci zde šestapadesátiletý řidič nákladního vozidla začal odbočovat vlevo, přičemž nedal přednost v jízdě projíždějícímu řidiči osobního vozidla, v důsledku čehož došlo ke středu obou vozidel,“ informoval Michal Žáček. Při dopravní nehodě byl zraněn řidič osobního vozidla, který byl letecky transportován do nemocnice. U obou řidičů byly dechové zkoušky na alkohol negativní. Dopravní nehoda je i nadále v šetření policie.nehoda červen 2

V neděli 16. června večer došlo na dálnici D6 na 148. kilometru ve směru z Chebu na Sokolov k dopravní nehodě motocyklu. „Šestačtyřicetiletý řidič motocyklu při projíždění mírné pravotočivé zatáčky přejel z nezjištěných příčin vlevo na travnatý středový pás, kde narazil do středového svodidla a následně s motocyklem spadl,“ upřesnil mluvčí. I tento řidič musel být letecky transportován do nemocnice. Dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu v jeho těle, stejně tak jako lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, se šofér odmítl podrobit. 

K čelnímu střetu dvou aut vyjížděly složky také v neděli 17. června večer. „Po silnici ve směru z obce Stráž nad Ohří na obec Boč řídila vozidlo pětadvacetiletá žena. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy vozidla dopravně technickému stavu komunikace – zatáčka a mokrý povrch – a uvedla své vozidlo do smyku. Vozidlem přejela do protisměrného jízdního pruhu, kde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem,“ sdělil policejní mluvčí. Při dopravní nehodě došlo k lehkým zraněním čtyř osob, které byly převezeny na ošetření do nemocnice. Škoda na dopravních prostředcích je odhadována na částku téměř 300 tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Dopravní nehoda je i nadále v šetření policie.