Ani déšť nepokazil Setkání starých traktorů ve Skalné

Přívalový déšť se silným větrem a kroupami se přehnal v sobotu i přes Skalnou. Bylo to zrovna v době, kdy probíhal 12. ročník Srazu starých traktorů. I přes nepřízeň počasí si nenechali přítomní akci překazit. Návštěvníci mohli obdivovat krásu starých traktorů, ale i zhlédnout nejnovější techniku.

Více fotografií zde: Ani déšť nepokazil Setkání starých traktorů ve SkalnéAni déšť nepokazil Setkání starých traktorů ve Skalné

Celkem devět desítek traktorů bylo k vidění o uplynulém víkendu ve Skalné. Kdo chtěl, mohl si prohlédnout také výstavu drobného zvířectva a unikátní zemědělskou techniku v místním muzeu. Zájemci mohli také obdivovat historickou vojenskou techniku i unikátní automobily. Přítomní zhlédli také tu nejnovější techniku, kterou prezentovala společnost Klas-Bohemia a.s. z Odravy s řadou nového traktoru Class.

Jen spanilou jízdu letos počasí překazilo. „Nejdůležitější bylo, že nikdo z lidí a hlavně dětí neutrpěl žádné zranění od krup, které nás zasáhly při spanilé jízdě – a že zrovna nebyly malé,“ uvedl Martin Sandner, člen traktorklubu. „Na muzeu traktorklubu to pravděpodobně trochu odnesla střecha, začalo dovnitř zatékat, ale naštěstí to nejcennější, a to exponáty a traktory, přestály událost bez újmy. Bohužel i přes veškerou snahu to nejvíce poškodilo naše kamarády, kteří zajišťovali jídlo a pití. Přišli o velký stan, kde čepovali pivo. Ale jak přísloví praví: Zdraví je nejcennější, tak jde vcelku o prkotiny,“ dodal.

Více fotografií zde: Ani déšť nepokazil Setkání starých traktorů ve SkalnéAni déšť nepokazil Setkání starých traktorů ve Skalné