V galerii Brömse bude výstava Pro radost

Výstava bývalých i současných zaměstnanců Lázní, ale i hostů, se uskuteční ve františkolázeňské galerii Brömse. Slavnostní vernisáž bude zahájena ve čtvrtek 18. ledna v 16 hodin. Svoje si na výstavě najde milovník současného umění, ale i konzervativní návštěvník. Celou galerií se jednotlivé techniky a styly prolínají a i přes svou zdánlivou roztříštěnost je výstava ucelená.Archiv-galerie-Brömse-V-Brömse-vystavuje-devět-autorů.-Pro-radost

Vystavovat budou:

Vladimír Izák, Lenka Houtke, Eva Douchová, Lenka Kremová, Marian Mackovič a Eliška Hanzlíková. Hosté: Lenka Tomková, Dáša Kučerová a Ivana Peterková.

Lenka Tomková si připravila obrazy technikou enkaustiky, Lenka Kremová představí grafiky, Eliška Hanzlíková keramiku s nádechem organiky motivově. Na fotkách Evy Douchové a Vladimíra Izáky mohou návštěvníci shlédnout obrazy ze života. Zašlou krásu zajímavých staveb mohou přítomní obdivovat na urbex fotografiích Lenky Houtke. Chybět nebudou ani obrazy Mariana Mackoviče, a keramika Dáši Kučerové a Ivany Peterkové.

„Speciálně pro tuhle příležitost vznikla malá kolekce velkých šperků z textilních materiálů kombinovaných s kovem a dalšími materiály, třeba i peřím,“ prozradila výtvarnice Lenka Houtke. „Když jsem náhrdelníky dokončila a hodnotila svou práci, tak jsem došla k závěru, že já se prostě nenarodila k tomu, abych vyráběla praktické věci. Takže mě šperky udělaly velkou radost už při procesu svého vzniku a doufám, že budou dělat radost i případným dalším majitelům. Chybět  samozřejmě nebude ani velká nabídka šperků, na které jsou moje zákaznice zvyklé,“ doplnila výtvarnice.

Výstava pro radost potrvá od čtvrtka 18. ledna až do úterý 13. března.