Nepojízdné vraky hyzdí město Cheb

Desítky nepojízdných vraků jsou k vidění téměř na každém kroku ve městě Cheb. Ponejvíce se dají spatřit na málo využívaných parkovištích, ale i v centru města. Například u jednoho z chebských nákupních center. Město pak má nemalé problémy s tím, aby vůbec mohlo auto nechat ekologicky zlikvidovat. Podle zákona je majitel vozidla povinen ekologicky zlikvidovat automobil do dvou měsíců, jakmile od města dostane výzvu. Ale pokud auto na sobě nemá registrační číslo, a majitele se nedaří vypátrat, může teoreticky auto v ulici stát i několik měsíců. 

Několik autovraků se nachází i v areálu Chebských technických služeb. Čeká se, zda se někdo o tyto automobily přihlásí.vraky

Nyní se do některých vozidel v ulicích Chebu začali stěhovat bezdomovci, což zalarmovalo obyvatele města.“Nyní v měsíci srpnu jsme ve spolupráci s městskou policií a odborem správy majetku z městského pozemku odtáhli tři vozidla. Jednalo se o ulici Sadová, kde auta sloužila jako útočiště bezdomovcům. Vozidla byla posouzena a odtažena jako opuštěná vozidla,“ sdělila Simona Liptáková, mluvčí chebské radnice. „Z pozemní komunikace ulice K Nemocnici, z širokého parkovacího stání, byl podle již zmiňovaného zákona o pozemních komunikacích odtažen vrak bílého Mercedesu s německou poznávací značkou,“ podotkla Simona Liptáková.Všechna takto odtažená vozidla jsou zatím umístěna v areálu Chebských technických služeb.
VID