Národní třída ve Františkových Lázních se změní v jednu velkou galerii

Přípravy na druhý ročník Festivalu kresleného humoru finišují. Je přihlášeno 167 autorů ze dvaačtyřiceti zemí světa. Ti všichni budou soutěžit o hodnotné ceny a Zlatého tapíra. Vyhlášení proběhne v sobotu 15. července v podvečer. Letošní nejednou novinkou bude také pokus o rekord. Na třímetrovou 3D lahev budou výtvarníci hromadně kreslit největší vtip na světě. Na akci bude k vidění na 700 obrázků od zkušených kreslířů i dětí. Osobní účast přislíbilo více jak 40 malířů. Připravený je také pestrý doprovodný program.Františkovy-Lázně-hostily-Festival-kresleného-humoru

Více fotografií z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/1818114

„Myšlenka na pořádání festivalu kresleného humoru vznikla poté, co jsem založil Klub kreslířů a humoristů a začal s ním vydávat internetový humoristický časopis Tapír. Najednou jsem měl kolem sebe spoustu aktivních autorů, a tak jsem vymyslel právě Festival kresleného humoru. Protože se k nám přidalo hodně zahraničních autorů, rozhodli jsme se, že festival bude mezinárodní,“ vysvětlil spoluorganizátor akce, výtvarník Mirek Vostrý.

Festival kresleného humoru vypukne v pondělí 10. a potrvá do soboty 15. července. Po celou dobu budou na Národní třídě k vidění nejen soutěží práce. V doprovodném programu nebude chybět například žonglování, promenádní koncert Dixielandu Planá a bubenická show. Zazní skladby z české verze Pomády a zazpívat přijede Žlutý pes.

„Oproti loňsku bude kousek od hlavního podia tzv. VIP stan, kde návštěvníci jednoduše najdou všechny kreslíře. Mohou je požádat o podpis, o kresbu a mohou si tam zakoupit i speciální festivalové vydání humoristického časopisu Tapír,“ uvedl Mirek Vostrý, pořadatel akce. „Další novinkou jsou velkoplošné obrazovky, kde představíme všechny autory, ohlédneme se za minulým ročníkem,“ doplnil.

Více fotografií z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/1818114Františkovy-Lázně-hostily-Festival-kresleného-humoru

V současné době je již na panelech nainstalovaná polovina vtipů, druhá část bude hotová v pátek a už v pondělí budou všechny k vidění na Národní třídě. „Jsem rád, že se nápad chytil a opravdu masivně rozrostl. Vždyť 167 kreslířů ze 42 zemí světa už není jen pokus o festival, to už opravdový festival je,“ sdělil františkolázeňský starosta Jan Kuchař.

Program:

Pátek 14. července

Moderátor Petr Batěk

15.30 – 17.00 –  Promenádní koncert – Clarinet Society z Teplic

17.30 – 19.00 –  Martin Maxa s kapelou

20.00 – 22.00 – Kroky Michala Davida (revival)

Sobota 15.července

Moderátor Petr Batěk

10.00 – 11.00 – mažoretky

11.00 – 11.45 – přestavení „Malíři“ Bratři v tricku – moderní show  při níž je propojeno technicky náročné žonglování s pohybem a výrazem

od 12.00 do 18.00 – bude probíhat pokus o rekord. Bude se kreslit obří vtip, který nakreslí společně všichni přítomní kreslíři. Pokud se rekord povede, bude zapsán do České knihy rekordů. Rekord probíhá ve spolupráci s agenturou Dobrý den Pelhřimov, Elsten a.s. Benešov, Barrunto s.r.o. Cheb a Dr. Adler Fr. Lázně.

14.00 – 15.00  – bubenická show  – Tam Tam Batucada a brazilské tanečnice

15.30 – 17.00 – Promenádní koncert Dixieland Planá

17.30 -18.05 –   Pomáda SHOW  (Největší hity české verze nejslavnějšího amerického muzikálu všech dob, zpívají herci původního pražského nastudování v originálních kostýmech)

18.15 – 19.15  – Vyhlášení vítězů ZLATÝ TAPÍR a Rekordu

19.15. – 19.55   bavič, imitátor Petr Jablonský

21.00 – 22.00 – Žlutý pes