Policie pátrá po vandalech. Posprejovali vagon i chodbu domu

Dva případy, kdy neznámí pachatelé poškodili cizí majetek, vyšetřují chebští policisté. Nejprve posprejovali odstavený vagon na chebském nádraží a po několika dnech poničili chodbu domu v Palackého ulici. Policisté proto žádají širokou veřejnost o spolupráci při pátrání po neznámých pachatelích. Policie vagon 1

K prvnímu případu došlo v Chebu v noci z 5. na 6. května na odstavné koleji. „Zde pomaloval neznámý pachatel barevnými spreji železniční vůz osobní přepravy, a to třemi nečitelnými menšími nápisy a dvěma velkými nápisy, o celkové ploše 17m2. Svým jednáním způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku kolem 8 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Další případ se stal také v Chebu v době od 7.10 hodin 8. května do 17.12 hodin 9. května. V ulici Palackého neznámý pachatel posprejoval chodbu domu různými nápisy a obrazci. Škoda byla v tomto případě předběžně odhadnuta na částku kolem 30 tisíc korun.

V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který hrozí pachatelům v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok.

V případě jakýkoliv informací k těmto dvou případům, volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

Foto: Policie ČRpolicie vagon 2

policie vagon 3