Vydával se za kriminalistu a sebral muži mobilní telefon

Svéráznou fintu si vymyslel třiačtyřicetiletý muž, aby se dostal k mobilnímu telefonu. Vydával se za kriminalistu a vymyslel si báchorku o tom, že musí poškozenému zrušit odposlech. Opravdoví kriminalisté už ale podvodníka obvinili. V případě odsouzení mu hrozí až dva roky za mřížemi.Policie maláIMG_8874

„Třiačtyřicetiletý muž kontaktoval o třicet let staršího muže s tím, že se představil jako příslušník Policie ČR. Sdělil mu, že je předmětem stížností v jeho zaměstnání a zda by se mohli sejít a celou věc spolu vyřešit. Po telefonu se domluvili, že se ještě téhož dne sejdou v odpoledních hodinách ve Františkových Lázních před místní restaurací,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

I při setkání se vydával za kriminalistu a od třiasedmdesátiletého muže vylákal jeho mobilní telefon, za účelem zrušení údajného odposlechu. Telefon si však ponechal, čímž způsobil poškozenému muži škodu ve výši kolem 10 tisíc korun.

„Vzhledem k tomu, že poškozenému muži se zdál tento postup nestandardní, obrátil se na policii, kde celou věc ohlásil. Kriminalisté prověřením celé události zjistili, že se muž dopustil podvodu a přisvojení pravomoci úřadu,“ doplnila mluvčí.