České dráhy spustí nový informační a zábavní portál ve vlacích

Jednodušší ovládání prostřednictvím dotykové obrazovky mobilního zařízení a dlaždicové uspořádání hlavní stránky vlakového portálu, jazykové mutace a další novinky přináší nový vlakový portál ve vlacích SC Pendolino. Ve vlacích bude instalován v průběhu března. V příštích měsících by se měl stejný informační a zábavní portál objevit také ve vlacích ČD railjet a v elektrických rychlíkových jednotkách InterPanter.DSC_2155

Další novinkou vlakového internetového portálu je responsivní webdesign, který se automaticky přizpůsobuje displeji používaného mobilního zařízení, např. notebooku nebo mobilnímu telefonu.

Novinkou v obsahu jsou vedle jazykových mutací, angličtiny a němčiny, také mapy s vyznačením zájmových bodů v okolí tratě. Ty upozorňují na různé turistické cíle a zajímavosti, například technické, kulturní nebo přírodní památky. Úplnou novinkou je nabídka audioknih.

V nabídce vlakového portálu zůstávají osvědčené služby a nabídky, jako jsou informace o jízdě vlaku, sledování jízdy přes web kameru na stanovišti strojvedoucího, filmy, hudba nebo různé hry.

Vlakový portál mají v současnosti k dispozici cestující ve vlacích SC Pendolino na lince od Františkových Lázní a Chebu přes Plzeň, Prahu, Pardubice po Olomouc, Ostravu a dále na Slovensko do Košic. Během příštích měsíců se připravuje jeho spuštění také ve vlacích railjet (modré jednotky ČD railjet) na lince Praha – Brno – Vídeň – Graz a následně také v elektrických jednotkách InterPanter na tratích Praha – Pardubice – Svitavy – Brno a Brno – Břeclav – Otrokovice – Přerov – Olomouc. V těchto vlacích bude portál přizpůsoben nabídce služeb na jejich palubě.

Co nabízí nový vlakový palubní portál Českých drah

-aktuální informace o jízdě vlaku, jeho poloze na mapě, informace o přípojích a o službách na palubě vlaku;

– on-line objednávku jídel na místo cestujících z bistrovozu;

– on-line sledování jízdy vlaku web kamerou ze stanoviště strojvedoucího (pouze jednotky SC Pendolino);

– informační servis o různých místech v okolí tratě včetně mapy;

– elektronické knihy a audioknihy;

– filmy;

– hry;

– Elfíkův web s informacemi a zábavou pro děti;

– nabídka informací vedle českého jazyka také v angličtině a němčině;

– responzivní webdesign a ovládání pomocí dotykové obrazovky mobilního zařízení.