Rádi snídáte čerstvý sýr, ale ten koupený v obchodě není dost krémový? Není ochucený podle vašich představ? Máme pro vás jednoduchý recept, který si můžete přizpůsobit své chuti.
Budeme potřebovat:
2 velké bílé jogurty (tučnější)
1 smetana ke šlehání
1 malou kysanou smetanu
sůl
V míse rozmícháme jogurt, smetanu ke šlehání a kysanou smetanu do hladka. Podle chutí osolíme. Připravíme si plátno (nejlépe vyvařené a přežehlené), které dáme do sítka a na něj nalijeme směs. Postavíme do nádoby tak, aby mohla přebytečná voda odtékat. Vše dáme do lednice na 24 hodin odpočívat. Po té vyklepneme do misky a můžeme sýr ochutit a namazat na pečivo.
Výborný je například s čerstvými bylinkami a česnekem nebo třeba se zeleným pepřem, sladkou paprikou, rajčaty i cibulkou.