Neshody v ostrovském baru řešil se zbraní v ruce

Nepohodl se s barmanem a tak začal střílet. Řeč je o třiačtyřicetiletém muži, kterému teď hrozí až osm let za mřížemi. Ani jednomu z hostů ostrovského baru se naštěstí nic nestalo, muže policisté zadrželi.
Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinu výtržnictví.

„Třiačtyřicetiletý muž v nočních hodinách ve čtvrtek 22. srpna přišel do jednoho z restauračních zařízení v Ostrově, kde po neshodách s barmanem po něm několikrát vystřelit přinesenou legálně drženou střelnou zbraní,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Poté ještě několikrát vystřelil směrem na vstupní dveře a bezpečnostní kameru. Po celou dobu incidentu také ohrožoval střelnou zbraní dva noční návštěvníky baru, kteří s ním seděli u jednoho stolu a které nechtěl z místnosti nechat odejít. S mužem po příjezdu komunikovala policejní hlídka a také policejní vyjednavač, který se ho snažil přesvědčit, aby svého jednání zanechal. Nakonec tak muž učinil a po několika minutách dovolil návštěvníkům baru odejít,“ doplnil. Ani u jednoho nedošlo ke zranění.

Následně do restaurace vstoupili policisté, kteří muže zadrželi. Po provedených úkonech se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,47 promile.