Kam přišel, tam kradl

Pozornosti osmatřicetiletého zloděje z Aše neunikl dům pro seniory, škola a firemní kancelář. Kradl to, co mu přišlo pod ruku. Přisvojil si batoh i s peněženkou, prsteny, řetízek, hodinky i hotovost. Protože muž není v oboru krádeží žádným nováčkem a byl  v průběhu tří let již odsouzen, hrozí mu v případě odsouzení až tři roky za mřížemi.IMG_8869a-na-web

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého muže z Aše, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policejní komisař podal na obviněného podnět k státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby.

Obviněný se dopustil trestných činů hned ve třech případech. „V prvním případě se muž nestyděl krást ani v domově pro seniory. Zde z místnosti personálu odcizil batoh s dámskou peněženkou. V té se nacházela platební karta, osobní doklady poškozené a finanční hotovost ve výši kolem 1800 korun,“ uvedla policejní mluvčí Věra Hnátková. „V druhém z případů vstoupil do budovy jedné z ašských škol, kde z psacího stolu jednoho z kabinetů odcizil tři prsteny a jeden řetízek ze žlutého kovu, dámské hodinky a finanční hotovost,“ informovala mluvčí. Svým jednáním tak způsobil škodu ve výši kolem 14 tisíc korun. „V posledním případě vnikl do kanceláří jedné firmy v Aši. Využil nepřítomnosti poškozené a z kabelky jí odcizil dámskou peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí 1000 korun a 30 Euro. Dále pak dva řetízky jeden z bílého a druhý ze žlutého kovu, pár náušnic a platební kartu,“ doplnila Věra Hnátková.

Svým jednáním způsobil celkovou škodu kolem 21 tisíc korun.