Řídili pod vlivem alkoholu, oba bourali

Jeden sedl za volant s 2,54 promile, druhému naměřili 1,60 promile. Oba bourali. V případě prokázání viny hrozí oběma obviněným mužům trest odnětí svobody až na tři roky.

Foto: Policie ČR

Dopravní nehoda na Karlovarsku

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiapadesátiletého muže z Chomutovska, které obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Obviněný muž měl v neděli 22. května letošního roku krátce po páté hodině ranní řídit osobní motorové vozidlo značky Dacia ve směru z obce Nivy do obce Fojtov,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. „Následně zřejmě nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Při dopravní nehodě měl dále poškodit kabely telefonního vedení,“ sdělil.

Podle mluvčího se po příjezdu policejní hlídky podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,54 promile. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Řidič se na výzvu podrobil odbornému lékařskému vyšetření v nemocnici, odběru krve se však odmítl podrobit.

Škoda byla předběžně vyčíslena na částku kolem 140 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Dopravní nehoda v Sokolově

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětačtyřicetiletého muže z Chebska, které obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Ve středu 25. května letošního roku krátce po osmé hodině ranní měl v Sokolově v ulici Kraslická obviněný muž řídit motorové vozidlo značky Renault. Na křižovatce v ulici Nádražní zřejmě nerespektoval dopravní značení a nedal přednost projíždějícímu vozidlu značky Škoda, které řídil dvaapadesátiletý řidič. Následně došlo ke střetu obou vozidel. Ke zranění osob naštěstí nedošlo? informoval Jan Bílek.

Po příjezdu policejní hlídky se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,60 promile. „Řidiči byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. Řidič se na výzvu podrobil odbornému lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ doplnil.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun.