Ohrožoval matku nožem a chtěl po ní peníze. Policejní pes Kar šel neomylně po jeho stopě

Příkladně se ke své matce nechoval pětadvacetiletý muž z Chebu. Napřed vnik do domu, kde žila jeho matka, poté po ní požadoval s nožem v ruce peníze nebo auto.  Pak i odvezl k bankomatu, ze kterého žena nic nevybrala, Následně jí poručil, aby s ním jela k hraničnímu přechodu. Asi toho vyvedl málo, tak se vydal na cizí pozemek, kde ukradl boty, vzápětí na stejném pozemku vstoupil do dílny, kde se nacházel majitel. Pětadvacetiletý muž po něm požadoval nějaký nástroj, se kterým by si mohl ublížit. Když si všiml, že majitel objektu volá na tísňovou linku, dal se na útěk. Policejní pes však šel po stopě neomylně. Pachatel už sedí ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

„Obviněný muž měl v sobotu 25. května letošního roku v Chebu poškodit okno u rodinného domu své matky, do kterého následně vniknul,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek s tím, že následně si měl ustlat v obývacím pokoji, kde ho našla jeho matka. Následující den v ranních hodinách měl pod pohrůžkou fyzického napadení donutit svou matku k tomu, aby se posadila na židli u kuchyňského stolu. Z kuchyňské linky měl vzít nůž, kterým jí ohrožoval a požadoval při tom finanční hotovost nebo automobil. Poté měl svou matku donutit, aby s ním zajela do bankomatu v centru města. Přitom ještě požadoval mobilní telefon, který mu žena vydala.

„Společně nasedli do vozidla a odjeli k bankomatu. Z toho ale žena finanční hotovost nevybrala a vrátila se do auta, kde to svému synovi sdělila. Následně odešla do obchodu, kam jí její syn pronásledoval, přičemž na ní křičel a z obchodu jí vyvedl. Společně nasedli zpět do vozidla, kde jí pětadvacetiletý muž sdělil, ať jede směrem k hraničnímu přechodu. Žena využila situace a pokusila se z vozidla utéct, což se jí bohužel nepovedlo. Syn po ní měl vzápětí hodit mobilní telefon, přičemž mu žena ze strachu předala drobnou finanční hotovost a obviněný muž z vozidla utekl,“ sdělil mluvčí.

O chvíli později měl v Chebu vstoupit na pozemek, odkud odcizil pár bot. „Při tom byl přistižen majitelem, který ho s pozemku vykázal. Obviněný muž se ale vrátil, vstoupil do dílny, kde se nacházel majitel, po kterém požadoval něco, čím by si mohl ublížit. Když ale zjistil, že muž volá na tísňovou linku policie, z místa utekl,“ doplnil Jan Bílek.

Policisté se začali případem okamžitě zabývat. Do pátrání po obviněném muži se zapojil také psovod se služebním pes Karem, který po chvíli zachytil stopu, kterou dále sledoval. Po chvíli se jim podařilo obviněného muže vypátrat a zadržet.

Policisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí pětadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.