Studentka chebského gymnázia Réka Šuba se stala jednou z nejlepších studentek v ČR

Studentka chebského gymnázia a aktuálně studentka medicíny Réka Šuba se stala jednou ze čtyř nejlepších studentů v České republice. Porota v soutěži Nejlepší student hodnotila zejména výjimečnost, jejich schopnosti, mimoškolní aktivity, ale i přístup ke studiu. Jak uvedli organizátoři, Réka porotce zaujala také svou lidskostí.

Na otázku, o jakou soutěž se jednalo, odpověděla Réka Šuba: „Jednalo se o soutěž, kde se porovnávali žáci v různých oblastech jako třeba v hudbě, ale hodnocením prošly také jejich různé vědecké práce. Do soutěže bylo přihlášeno přibližně 90 studentů, kteří postupovali až do samotného finále, do kterého byli vybráni čtyři. Pak přišla osobní prezentace před porotou. “

„Při prezentaci nebyla striktně učená pravidla, každý ze studentů  to mohl pojmout trošku jinak, někdo suše prezentoval své úspěchy a někdo další zas mohl prozradit více o sobě a případně, pokud to bylo relevantní, tak mohl ukázat v čem kdo vyniká. Já jsem konkrétně hrála na flétnu,“ uvedla Réka Šuba.

Réka, která byla přijata na medicínu do Plzně, se těší na svou lékařskou kariéru. Ačkoli mnoho mladých lidí opouští region, Réka zvažuje, že by se mohla vrátit, protože má rodinu v Pomezí a zázemí v Chebu.

Réka Šuba reprezentovala mnohokrát obec Pomezí nad Ohří i chebskou „lidušku“ na prestižních soutěžích ve hře na zobcovou flétnu. Kromě mnoha dalších se před třemi lety v „covidovém“ roce zúčastnila Mezinárodní soutěže Virtuosos V4+.Před dvěma lety pak získala nejvyšší ocenění v celostátní soutěži dechových nástrojů, která se konala v Praze.