Slavnosti na zámku Kynžvart nabídnou pestrý program

Správa zámku Kynžvart opět připravila tradiční zámeckou slavnost s řemeslným jarmarkem a dalším zábavným programem pro návštěvníky všech věkových kategorií. Akce se uskuteční v sobotu 8. června od 9.00 – 17.00.

Ilustrační foto

Součástí programu bude tradiční řemeslný jarmark. Pro nejmenší budou připraveny projížďky na ponících. Velmi atraktivní budou i sokolnická vystoupení. Souběžná akce Slavnostní odhalení Monumentu dvěma císařům s malou zahradní slavností bude hlavním bodem odpoledního dění spolu s veřejnou promenádou zámeckou klenovou alejí. Speciální prohlídka zámeckého parku „Za velikáni zámeckého parku“ s RnDr. Jaroslavem Michálkem zaujme každého milovníka přírody a stromů. Tradičně proběhne v zámecké kapli i zpívaná mše k sv. Antonínovi. A na závěr programu nás čeká přednáška „Metternichův pomník dvěma císařům“ v podání PhDr. Taťány Petrasové CSc. (Ústav dějin umění AV ČR).

Foto: Státní zámek Kynžvart

Program:

10:00 – Zahájení jarmarku

10:00 – 12:00 – Projížďky na ponících

11:00 – 11:30 – Sokolnické vystoupení

12:30 – 13:00 – Sokolnické vystoupení

14:00 – 14:45 – Slavnostní odhalení monumentu dvěma císařům – Františkův Vrch

15:00 – 17:00 – Speciální prohlídka zámeckého parku – Za velikány zámeckého parku – J. Michálek

17:00 – 18:00 – Přednáška – Metternichův pomník dvěma císařům – T. Petrasová

Během zámeckých slavností na zámku Kynžvart budou každou hodinu vycházet prohlídky Zámeckých interiérů Metternichů a Muzea a slavného kabinetu kuriozit. Ve vypsaných časech budou pro nejmenší připraveny dětské prohlídky a pro milovníky přírody a parků prohlídky „Pod korunami stromů“ v zámeckém parku.

Zámek Kynžvart