Sportovce potěší nové víceúčelové hřiště

Město Mariánské Lázně v letošním roce rozšíří nabídku sportovišť o nové víceúčelové hřiště v Hamrníkách. Jedná se o projekt, který bude financován z programu Regionální sportovní infrastruktury od Národní sportovní agentury a poskytne zázemí fanouškům celé řady sportů.

Ilustrační foto Pixabay

„Projekt v hodnotě 3,3 milionu korun má již vysoutěženého dodavatele a dotace pokrývá 70 % nákladů,“ informoval Samuel Zabolotný, místostarosta Mariánských Lázní. „Na hřišti se bude moci hrát tenis, badminton, malá kopaná, basketbal a volejbal,“ podotkl. Vedení města věří, že projekt přispěje k rozvoji oblasti Hamrníků a rozšíří nabídku sportovních aktivit pro občany. „Velké díky patří také řediteli Správy městských sportovišť, panu Viktoru Borsikovi, který již předjednal užívání areálu sportovními spolky,“ dodal místostarosta. V lokalitě je také dětské hřiště a běžecký oblouk.

,,Letos má město v plánu údržbu a opravy i dalších sportovišť. Vedení města rozhodlo, že větší péči budeme věnovat zejména dětským hřištím. Je důležité, aby měli občané a také rodiče s dětmi patřičné zázemí pro své oblíbené sportovní aktivity,“ doplnil Jan Budka, radní pro sport a životní prostředí. 

ML