Policisté řešili případy výtržnictví

Policisté v Karlovarském kraji řešili před nedávnem dva případy výtržnictví. V Karlových Varech žena napadala svoji známou, na Karlovarsku zase muž vulgárně pokřikoval.

Ilustrační foto

Fyzicky napadla svou známou

Karlovarští kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a výtržnictví devatenáctileté ženě z Chebska.

„Podezřelá žena měla na začátku měsíce ledna letošního roku mezi jednadvacátou a dvaadvacátou hodinou potkat v Karlových Varech svou známou jednatřicetiletou ženu, se kterou měla zřejmě z minulosti osobní problémy,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. „Po krátké slovní rozepři měla starší ženu několikrát udeřit do hlavy, přičemž jednatřicetiletá žena upadla na chodník. Poté měla devatenáctiletá dívka ve fyzickém napadení pokračovat také na zemi a dále napadené ženě měla ještě odcizit mobilní telefon a z místa odejít. Napadená žena byla převezena Zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do nemocnice,“ sdělil.

V případě prokázání viny hrozí devatenáctileté ženě trest odnětí svobody až na dva roky.

Chodil uprostřed silnice a vulgárně pokřikoval

Policisté z obvodního oddělení Nejdek sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví šestadvacetiletému muži z Karlovarska.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka měl podezřelý muž ve středu 31. ledna kolem čtrnácté hodiny vyrazit do ulic jednoho města na Karlovarsku. Měl chodit uprostřed silnice mezi projíždějícími vozidly, přičemž vulgárně pokřikoval. „Následně se pokusil před prodejnou s potravinami fyzicky napadnout jiného muže, což se mu nepovedlo. Dále měl vulgárně pokřikovat na jiného muže, který seděl v osobním vozidle. Do toho se následně podezřelý muž snažil dostat. Poté měl odejít zpět do silnice, kde chodil mezi projíždějícími vozidly, která musela zastavovat. Když odešel ze silnice, vyhlédl si skleněnou výlohu, do které začal bouchat. Poté byl napomenut ze strany ženy, že se chová nevhodně a aby toho zanechal. Muž ale následně opět odešel do silnice, kde zastavoval vozidla. Když před ním zastavilo vozidlo značky Škoda, udeřil do předního okna na straně řidiče. Ten z auta vystoupil, přičemž se ho ihned podezřelý muž pokusil napadnout. To se mu ale nepovedlo a byl na místě řidičem vozidla za pomoci jiných osob zpacifikován do příjezdu policejní hlídky,“ doplnil mluvčí.

Policisté u muže následně provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,16 promile. Dále u muže provedli orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s negativním výsledkem.

Šestadvacetiletému muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se výtržnictví dopustil opětovně.