Policisté se zaměřili na alkohol a drogy u mládeže. Zkontrolovali 245 osob a 31 podniků

V minulém týdnu během podzimních prázdnin proběhla na území celého Karlovarského kraje akce s názvem „Alkohol, drogy, mládež“. Tohoto opatření, které je v tomto období jen intenzivnější podobou činnosti, které se kontrolní složky věnují v průběhu celého roku, se zúčastnili policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, Městská policie, Hasičský záchranný sbor, Celní správa České republiky, Česká obchodní inspekce nebo také Odbor sociálně právní ochrany dětí. Akce byla zaměřena na dodržování zákonů o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek a hazardních her.

Foto: Policie ČR

Podle policejního mluvčí Jana Bílka bylo do akce zapojeno téměř pět desítek policistů, kteří kontrolovali dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let, zjištění případného ovlivnění mladistvých omamnými a psychotropními látkami, nebo zda mladistvé osoby nehrají na výherních automatech. Dále bylo do akce zapojeno téměř patnáct osob státní správy či samosprávy.

Foto: Policie ČR

„Při akci policisté na různých místech v Karlovarském kraji zkontrolovali 245 osob v jednatřiceti klubech, hospodách, restauracích, ale i na místech veřejně přístupných, kde se mladistvé osoby často zdržují, uvedl mluvčí s tím, že při kontrolách bylo odhaleno deset mladistvých podnapilých osob. Jeden z chlapců na Chebsku nadýchal kolem 1,2 promile alkoholu. Během bezpečnostního opatření bylo zjištěno 14 přestupků, z nichž 10 souviselo s alkoholem.

Během měsíce října se na problematiku alkoholu a drog zaměřili také preventisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Ti ve školských zařízeních po celém Karlovarském kraji prováděli preventivní besedy, které byly zaměřeny na alkohol a jiné návykové látky s cílem prohlubovat právní povědomí dětí.