Vyhrožoval sousedům i policistům. V krvi mu kolovaly drogy a alkohol

Třiatřicetiletý muž vyhrožoval lidem v domě, kam přišel za bývalou přítelkyní, ale i zasahujícím policistům. V krvi měl alkohol i drogy. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Ilustrační foto

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví a z přečinů vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka měl obviněný muž v pátek 27. října letošního roku kolem sedmnácté hodiny ve Františkových Lázních vstoupit do domu, ve kterém bydlí jeho bývalá přítelkyně. „Následně měl začít kopat do vchodových dveří bytu, přičemž vyhrožoval fyzickou újmou jejímu otci, který se v bytě nacházel. Třiatřicetiletého muže měla na chodbě vyzvat šedesátiletá žena, ať opustí dům a nedělá tam nepořádek. Ten na to zareagoval tak, že ženu chytil za oblečení a začal s ní cloumat, to vše u schodiště. Následně ženu chytil za krk. Když jí pustil, upadla ze schodiště, kde zůstala zraněná ležet,“ uvedl s tím, že na pomoc šedesátileté ženě přišel třiadvacetiletý soused, kterého obviněný muž také ihned fyzicky napadl. Začal ho škrtit a poté mu měl dát několik úderů pěstí do celého těla. Nakonec ho měl ještě pokousat na ruce. V domě měl napadnout ještě jednu ženu, kterou udeřil pěstí do břicha.

„Na místo se dostavili policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně, kteří muže omezili na osobní svobodě. Při prováděných úkonech měl muž policisty po celou dobu vulgárně urážet a vyhrožovat jim. Jednomu z policistů začal vyhrožovat fyzickým napadením nožem. Policisté u muže následně provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,54 promile. Dále u muže provedli orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látku amfetamin/metamfetamin,“ upřesnil Jan Bílek.