Tip na výlet: Vydejte se na tradiční Posvícenský trh ve Skanzenu Horní Falce v Neusathu

Vydejte se na tradiční Posvícenský trh ve Skanzenu Horní Falce v Neusathu. V tomto roce se na posvícenský trh ve skanzenu Horní Falce přihlásilo opět mnoho řemeslníků z regionu i z České republiky. Akce se uskuteční v neděli 15. října od 11 do 17 hodin.

Foto: Skanzen Horní Falc

V nabídce bude například zahradní keramika, voňavá přírodní mýdla, svíčky, košíkářské zboží a kreativní šité výrobky. K dostání bude třeba vlna z alpak na pletení nebo rovnou teplé čepice a šály. Kdo hledá starožitnosti, staré knihy nebo porcelán, má na trhu možnost něco najít.

Foto: Skanzen Horní Falc

Po sklizni je samozřejmě k mání také spousta čerstvých produktů jako jsou  marmelády, likéry, šťávy, čaje a koření. Seženete zde sýry v bio kvalitě, uzeniny a také med přímo od včelaře. Zahradnický spolek bude na trhu vyrábět z přírodnin krásné podzimní vazby a věnce, které je možno zakoupit. Kdo bude mít chuť, může ochutnat čerstvě lisovanou šťávu z jablek.

K trhu patří samozřejmě také občerstvení a ke kávě budou v nabídce posvícenské koláče. Po procházce po trhu zve k návštěvě také muzejní hostinec. Muzejní vstupenka, parkování zdarma

Foto: Skanzen Horní Falc